Feest van de Techniek van start!

7 november 2016

Feest van de Techniek 2016 van start

Van drones en 3D-scans tot de werking van een elektriciteitskast en een gasleiding: het Feest vande Techniek is van start! Gedurende deze week ervaren meer dan 1000 eerste- en tweedejaars vmbo-leerlingen de brede toepassingen van techniek. De scholieren van het Globe College uit Utrecht trapten deze ochtend af.

Techniek ervaren
Meer dan 200 scholieren programmeerden vandaag een online game en namen een zelfgemaakt dockingstation voor hun telefoon mee naar huis. Ook de nieuwste technologie mocht niet ontbreken; scholieren maakten kennis met de toepassingen van een drone én mochten de drone zelfs even besturen. Younes, eerstejaars op het Globe College deelde zijn ervaring van de ochtend: ‘Ik vind het super leuk, maar het is ook wel moeilijk. Ik moet wel mijn koppie erbij houden’.

Kijkje in de keuken
Industrieterrein Lage Weide is deze week het toneel van het Feest van de Techniek. Bedrijven zoals Ziggo, Eneco, Hema, Strukton, van Heezik, UW, Oskam en Stamhuis geven een kijkje in hun keuken om scholieren enthousiast te maken een technische (vervolg)opleiding te kiezen. Een overzicht van alle deelnemende bedrijven vind je hier.

Pim van den Berg, Gedeputeerde van de Provincie Utrecht, opende maandagochtend feestelijk de week. Met zijn achtergrond in techniek benadrukte hij allereerst het belang van technische opleidingen en schoof hij vervolgens zelf aan bij meerdere workshops.

Over het Feest van de Techniek
Het Feest van de Techniek is bedoeld om techniekonderwijs in de stadsregio Utrecht te stimuleren en tegelijkertijd de verbinding tussen (vmbo-)scholen en het bedrijfsleven te verstevigen. Deze kennismaking met techniek helpt leerlingen op positieve wijze na te denken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding. Hiervoor hebben het ROC Midden Nederland, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, Installatiewerk Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en Industrievereniging Lage Weide de handen ineengeslagen.

Programma
Het Feest van de Techniek duurt tot en met vrijdag 11 november. Iedere dag vinden tussen 9.00 en 16.00 uur meerdere workshops en rondleidingen bij bedrijven plaats. Op vrijdag 11 november sluit Jeroen Kreijkamp, wethouder van de Gemeente Utrecht, om 15.45u het Feest van de Techniek af bij Atoomclub, Atoomweg 50.

Copyright © Feest van de Techniek 2018