Het logistieke leven van dagelijks gebruikte goederen

9 november 2016

Vorige week konden we meer lezen over 3D-scans en VR-brillen, deze week lichten we het distributieproces uit van HEMA. Wisten jullie dat álle voorraden van meer dan 700 HEMA-winkels in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Spanje op Industrieterrein Lage Weide in Utrecht worden verdeeld?

Tijdens het Feest van de Techniek krijgen leerlingen een rondleiding door het distributiecentrum van HEMA, één van de grootste distributiecentra van Lage Weide. Werknemers van HEMA vertellen over hun werk en hoe zij zorgen dat de juiste goederen op de juiste locatie terecht komen. Dit gaat dan zowel over het onderhoud van transportbanen en kranen als over de werking van verschillende machines en het verhelpen van verstoringen.

Scholieren zien met eigen ogen de zeecontainters vol goederen bij het distributiecentrum aankomen. Vervolgens ervaren zij in sneltreinvaart het gehele distributieproces en ervaren zij hoe de goederen worden uitgepakt en weer in worden geladen om naar de juiste winkel te worden getransporteerd.

HEMA biedt veel perspectief voor jonge technici. Vaak start je als allround distributiemedewerker zodat je inzetbaar bent op alle afdelingen. Vervolgens zijn erg veel doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, zo kun je bijvoorbeeld doorleren om als onderhoudsmonteur aan de slag te gaan.

Gedurende de expeditie krijgen scholieren dus een indruk van wat er allemaal gebeurt bij de distributie van goederen voor meer dan 700 HEMA-vestigingen in Nederland. Er gaat een wereld voor hen open!

Feest van de Techniek magazijn hema
Copyright © Feest van de Techniek 2018