Techniek is de toekomst

Feest van de Techniek intro

Over Feest van de Techniek

We kunnen in ons dagelijks leven niet meer om techniek heen. Techniek is de toekomst. Een eigen website maken kan vrijwel iedereen zelf, programmeren is te leren en de wereld is steeds meer met elkaar verbonden door technische mogelijkheden. De techniek ontwikkelt zich in een razend tempo. Om dit te blijven ontwikkelen is jong talent nodig. Jong talent die technische vaardigheden en competenties gemakkelijk eigen maakt.

Het Feest van de Techniek bestaat om jongeren kennis te laten maken met de vele facetten van de techniek en ze hiervoor te enthousiasmeren. Want het jong talent van nu zijn de technische voorlopers van morgen.

Feest van de Techniek is één van de activiteiten van TechNet Utrecht.

Feest van de Techniek Kennis maken

Kennismaken met Techniek

Ruim 1.100 leerlingen van het vmbo- en praktijkonderwijs maken tijdens het Feest van de Techniek kennis met techniek in de breedste zin van het woord. Zij kunnen workshops volgen en rondleidingen krijgen bij uiteenlopende technische bedrijven uit de stadsregio Utrecht volgt op een later moment. Dan stellen bedrijven zich open voor technisch talent van de toekomst. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden in de bouw, logistiek, transport, kunst, ICT, zorg, design, productie en metaalbewerking.

Het Feest van de Techniek komt tot stand door samenwerking tussen ROC Midden Nederland, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, Installatiewerk Midden Nederland en VMBO-scholen.

Foto’s 2018

Foto’s 2017

Foto’s 2016

Copyright © Feest van de Techniek 2018